SHOPPA SMARTARE OCH SPAR PENGAR

De flesta skulle nog hålla med om att det är en rolig sysselsättning det där med att shoppa, att unna sig något nytt, fräscht och som piggar upp i vardagen. Att handla har till och med visat sig vara likställt med sex i vissa fall, med tanke på mängden dopamin som utsöndras. Dock är det aldrig bra att konsumera en massa saker helt i onödan. Speciellt när det kommer till möbler.

Vad som heller inte är roligt är att köpa något som man senare hittar mycket billigare. Då kan man inte annat än känna sig besviken för att man inte kolla runt noga. Därför är det viktigt att man alltid ska tänka på att shoppa smart i allmänhet. Och i denna artikel får du lite råd och tips på hur du förhåller dig till det här, på ett smidigt sätt, oavsett vad du shoppar efter.

JÄMFÖR PRISER

Det här går säkert att läsa om på de flesta ställen när det kommer till att spara in pengar på sin onlineshopping, och det är självklart för att det är det mest effektiva sätt att få reda på om du är på väg och köpa något för det absolut billigaste priset på marknaden och nätet.

Det fanns redan för några år sedan flera prisjämförelsesajter och idag har de växt och blev än fler, vilket är positivt för oss konsumenter då de ständigt måste hålla sig uppdaterade och vara först ute med det nya, för att hålla sig aktuella och driva besökare och trafik.

Du bör alltid vara noga med vad du verkligen behöver när du väl ger dig ut på din shoppingrunda. Vi alla kan nog skriva under på att det hänt en och en annan gång att man kommit hem med saker som man egentligen redan har eller inte behöver. Alltså något som du gärna vill undvika om du ska räknas som en smart shoppare.

OLIKA KATEGORIER

När du hittat det du letar efter kan du välja en sajt som visar olika rabattkoder som finns tillgängliga – säg att du letar efter babyprodukter, ja då kan du enkelt välja en kategori, som rimligtvis i detta fallet är Babyland och se vad som finns. Samma princip gäller när du letar efter möbler av olika slag. Ha detta exempel i åtanke när du letar efter egna produkter.

Det finns kategorier för alla olika sorters produkter, så oavsett vad du letar efter ska du alltid försöka hitta en rabattkod för just dig, och har du tur så sparar du ett par hundralappar. De där hundralapparna blir till en ganska ansenlig summa om du shoppar möbler, som inte tillhör världens billigaste prisklass precis.

ETT FAKTISKT SÄTT ATT SPARA PENGAR

När du har fått bollen i rullning och verkligen känner att du är en av de smartare shoppingveteranerna så kommer du snabbt upptäcka att det sparar dig en hel del pengar i längden.

Om du alltid är noga med att jämföra priset på det du är på väg att köpa, eller att du väljer att köpa något när priset är reducerat, vare sig det är säsongsbetonat eller en plötslig prissänkning, så kommer du alltid göra en bra deal. Alltför många impulsköper eller går till butiker som tillhör de dyrare inom sin prisskala, vilket egentligen är helt onödigt. Se också alltid till att du handlar det du verkligen behöver, så kommer du snabbt inse att pengar inte försvinner på onödiga prylar som bara står där hemma och drar till sig damm. Alla har vi väl en “skämsmöbel” som vi köpt av någon anledning som vi inte längre förstår och som mest står i skymundan, som ett prov på dumdristigheten som drabbar gemene shoppare när man är ute på sin shoppingrunda då och då.

Att följa det här sättet att handla sparar inte bara in på din ekonomi, det hjälper även till med miljön. Så du ska känna dig stolt när du väl har fått in den här goda vanan och se till att sprida den till folk i din omgivning. Vi vet nämligen redan att konsumtionsnivån världen över är mycket högre än vad vår planet faktiskt klarar av, och kan man som individ hjälpa till på något sätt så är en sak att inte köpa en mängd onödiga prylar och saker. Du ser alltså till att inte bidra till den så kallade överkonsumtionen när du väljer att handla smart. Det finns bara saker att vinna på när du planerar dina inköp och tänker smart.