DÄRFÖR SKA DU HA EN SNYGG VÄGGKLOCKA I HEMMET

Klockor har i århundraden varit en både dekorativ och praktisk inredningsdetalj i våra hem. Moraklockan prydde många hörn hos våra förfäder. Då var det kanske den enda klockan som familjen hade tillgänglig och inte som idag när vi har våra klockor i mobiltelefonen eller i form av ett armbandsur. Men att pryda hemmets väggar med en klocka är både praktiskt och snyggt. Vilken stil du än föredrar lär du hitta en väggklocka som uppfyller dina behov och din smak.

VÄGGKLOCKOR – EN PRAKTISK DETALJ TILL HEMMET

När vi befinner oss i hemmet lägger många ifrån sig telefonen och vissa tar även av sig sitt armbandsur. Då är en väggklocka ett perfekt sätt att fortfarande kunna ha koll på tiden. Vanligaste stället där man hittar klockor i olika hem är faktiskt köket. Väl placerad så är den synlig från många håll särskilt om det är en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum eller allrum. En klocka har ju i första hand en praktisk funktion för att visa tiden, men idag görs de lika mycket för att vara en inredningsdetalj.

DEKORERA HEMMET MED EN VÄGGKLOCKA

Idag kan du hitta väggklockor som matchar ditt shabby chic-bord i köket, och som är gjorda för att se antika och lite kantstötta ut. Du kan också hitta en ultramodern klocka med strikta stilrena linjer som passar det minimalistiska köket med vitvaror i rostfritt stål. Istället för en tavla eller en bonad så sätt en stor maffig klocka utan urtavla på väggen som enda prydnad, antingen i samma stil som övrig inredning eller mixa och matcha med olika stilar. Trendigt nu är att göra kollage med klockan som en del av kollaget eller med naturmaterial som trä eller marmor som bakgrund för visarna. Ett tips till – har du köpt ett gammalt torp eller byggt i gammal stil, återinför den läckra pendylen i trä eller kitschigt i guld som förstärker husets atmosfär och interiör.